Achter de schermen bij de shoot voor Oh So HIP

Hee hallo, daar ben ik weer hoor! Terug van vakantie en ik kan er weer lekker tegenaan.
Afgelopen vrijdag (1 september) mocht ik weer met een super team de nieuwe collecties van Oh so hip schieten.

Ongeveer een half jaar geleden leerde ik Jennifer (eigenaresse) kennen en toen hebben we al een keer een shoot gedaan. Dit wat voor Jennifer de eerste keer dat ze professionele foto’s liet maken voor haar webshop, dus dat was best spannend! De foto’s maakte we met een vertrouwd team. Met Michelle en Aylin werk ik regelmatig samen, dat is dus erg fijn en je weet wat je aan elkaar hebt. Annelieke stond model, we kenden elkaar nog niet maar gelukkig was dat niet te merken tijdens het fotograferen. Ik benut de tijd van de make-up en styling altijd zo optimaal mogelijk om een fijne sfeer te krijgen, dit is ook erg belangrijk voor een goed resultaat. Tijdens de shoot verliep alles vlot en het was erg gezellig. Het waren maar een paar sieraden die gefotografeerd hoefden te worden, dus we waren al snel klaar. Toen alle beelden uitgekozen waren en bewerkt waren kreeg Jennifer de beelden opgestuurd. Ze was super enthousiast en de beelden zijn dan ook regelmatig op Social media en op haar site voorbij gekomen. Dit vind ik dan weer super om te zien!

Maar goed, ik zou eigenlijk wat gaan vertellen over de laatste shoot. Op vrijdag 1 september kwamen we weer bij elkaar om de nieuwe collecties voor Oh so hip te fotograferen. Dit keer hadden we een hele dag uitgetrokken zodat we lekker veel konden doen. We hebben voor 5 maanden aan beeldmateriaal gemaakt, dus Jennifer kan weer even voorruit. Dat klinkt aardig veel, maar dat valt wel mee met sieraden. De sieraden kun je in setjes dragen en daarom kan er al redelijk veel in 1 foto, niet te veel natuurlijk.

Zoals je ziet heb ik de moodboards van elke maand uitgeprint, zelf vind ik dat altijd super fijn werken. Je hebt zo een overzicht van wat je gaat maken en zo kon Jennifer de sieraden bij de moodboards leggen. Dit is een stuk soepeler werken, in plaats van zoeken naar een sieraad wat erbij zou kunnen passen. Een tijd voor de shoot had ik de moodboards gemaakt en natuurlijk al doorgestuurd naar het team. Zo weet iedereen wat we gaan doen en kunnen ze daar rekening mee houden, vooral handig voor Aylin (styliste) en Michelle (visagiste).
Aylin had wederom zoveel mooie kleren meegenomen, van super zachte truien tot feestelijke blousejes. Daar ga ik als fashion fan wel van stuiteren natuurlijk. 😉 Ze had precies de goede tinten en kleuren meegenomen en alles paste perfect bij Annelieke’s prachtige oranje haren. Ook Michelle heeft me zeker niet in de steek gelaten, haar kan ik ondertussen blind vertrouwen! Ik wist dus dat het helemaal goed ging komen met zo’n top team. We hebben 3 verschillende make-up looks gedaan, dit sloot goed aan bij het concept. De make-up was nogmaals prachtig bij Annelieke en de kleding kwam daardoor ook helemaal tot zijn recht.

Door naar de shoot!
Toen de eerste look klaar was begonnen we met fotograferen. Annelieke zat er vrijwel meteen goed in en we gingen dus vlot voorruit. Ik fotografeer sowieso al vrij snel, als ik het 100% zeker heb dan gaan we gewoon door naar het volgende. Anders worden de keuzes alleen maar lastiger toch? Zo gezegd zo gedaan en toen waren we om half 12 al bij de derde maand (we begonnen om 09.00 uur)! Toen verdiende we wel een goede lunch, daar hebben we ook zeker van genoten. Het is altijd fijn om even je rust te pakken en gezellig met het team wat te kletsen over alles en nog wat, wat bij ons vooral over onze honden was haha. Na de lunch gingen we door naar de 2 laatste maanden, dat waren oktober en december. Hiervoor hadden we ook 2 totaal verschillende looks, hier ging dus iets meer tijd in zitten. Gelukkig haalde ik die tijd tijdens het fotograferen wel weer in (speedy gonzales tot uw dienst). Uiteindelijk waren we om 15.30 uur helemaal klaar, opgeruimd en voldaan. We hadden er allemaal een goed gevoel over, want wat hebben we weer mooie beelden gemaakt! Veel kan ik jullie nog niet laten zien, daarvoor zullen jullie toch echt de webshop van Oh so hip in de gaten moeten houden en social media natuurlijk.

Voor de nieuwsgierige onder ons, de foto’s van september staan al online dus bij deze…

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en laat gerust wat weten!

Volg het team ook op Instagram:
Aylin: @aylinakstyling
Michelle: @makeupbymitch_
Annelieke: @annjoosten.modelpage
Oh so hip: @ohsohip
★★★★★★★★

Misschien vindt je dit ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *